Teimur Toktomushev

14 år gammel er Teimur den yngste deltager i IM-gruppen i år.

Teimur er født i Kyiv (Kiev) i Ukraine, men flyttede for ca. 1 år siden til Schweiz i forbindelse med krigsudbruddet. Moderen er fra Belarus (Hviderusland), og faderen er fra Kirgisistan.

Teimur lærte som 5-årig de grundlæggende skakprincipper af sin bedstefar, som er af persisk nationalitet. Men ellers var han mest selvlært, eftersom han fandt spillet fascinerende. Mor købte nogle skakbøger til ham, og efter ½ år kom han i skakskole, som er meget udbredt i flere af de forhenværende sovjetrepublikker, herunder Ukraine.

Han viste sig snart som et stort talent, og som 10-årig fik han tildelt en personlig træner. Siden har der været flere trænere og for øjeblikket har han to trænere, begge af stormesterstyrke. Der trænes via video-forbindelse over internet, hvilket er uproblematisk, når man bor i forskellige lande. Efter flytning til Schweiz har Teimur spillet mange flere turneringer og oplevet en væsentlig forbedring af sin spillestyrke. Det lykkedes dog for ham før flytningen at vinde det ukrainske mesterskab for unge op til 14 år.

Teimur synes stadig, at det er sjovt at træne, og det er en vigtig forudsætning for fortsat fremgang. Vi glæder os til at følge hans udvikling fremover.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *