Ellen Fredericia Nilssen

Ellen er en af de to kvindelige indslag i årets top-gruppe. På trods af sin unge alder, 22 år, har hun allerede en lang skakkarriere bag sig – og en endnu længere foran sig. Hun er ud af en skakfamilie i København, idet faderen er færingen IM Jon Arni Nilssen og moderen er Louise Fredericia. Det var dog først som 10-årig, at hun opsøgte en skakklub, og det blev K41 i Valby, hvor hun var eneste pige, men alligevel fandt stor glæde ved spillet. En god skakven blev den næsten jævnaldrende Mikkel Manosri, som også udviklede sig til en stærk spiller.

Allerede som 10-årig var Ellen med mor til turnering i Grækenland; en stor oplevelse med kombinationen af skak, ferie og godt vejr.

I 2011 deltog hun i skaksommerlejren i Tjele, hvor der var en “pigehus”. Ellen mener, at det er vigtigt for piger at have fællesskab sammen også i skakmiljøet; ellers vil mange af dem ikke holde ved. Det er godt at samle pigerne i grupper eller hold, hvor de kan socialisere og invitere veninderne med.

Ellens fascination af skak går på de stadigt nye dybder i spillet, som åbenbarer sig, når man arbejder med det. Man kan til stadig forbedre sig og alligevel fornemme, at der er nye højder, som vil kunne nås med en indsats. Samtidigt hermed oplever man stigende spillestyrke og forbedrede resultater, gevinster og turneringssejre. En af hendes store skakoplevelser er hendes parti mod den meget stærke ukrainske stormester Ivanchuk i Spanien i december’22. Hun tabte partiet; men hun gav ham kamp til stregen, og undervejs havde hun fordel – iflg. de efterfølgende analyser.

Ellen arbejder seriøst med træning og forbedring af sit skakspil og er bl.a. del af Magnus Carlsens talent-program. Dette løber tre gange om ugen on-line. I sin private træning bruger hun mest skakbøger – ligesom i “gamle dage”!

You may also like...