Mikkel Løftgaard

Den yngste danske deltager i IM-gruppen i år er Mikkel Løftgaard fra Odense.

Mikkel er kun 16 år gammel, men er allerede en stærk skakspiller, som kan tage kampen op mod internationale mestre. Hans skakkarriere begyndte da også tidligt; han stødte på spillet som 6-årig i SFO’en, hvor nogle andre børn spillede spillet. Mikkel syntes, at det så kedeligt ud, men nævnte det alligevel for sin far, som satte ham ind i nogle grundregler. Derefter var han solgt og har spillet ivrigt lige siden. Til skoleskak, i skakklub og ved skaksommerlejre blev han hurtigt dygtigere. En præstation, som han gerne husker, er en remis mod stormester Henrik Danielsen.

Mikkel træner næsten ugentligt med et par andre stærke spillere over en videoforbindelse, ligesom han også studerer alene. Det bliver interessant at følge hans aktiviteter ved denne turnering og fremover.

You may also like...