Aleksandra Lach og Katarzyna Dwilewicz – Polen

Ola og Kasia er veninder. Ola havde hørt om WIM-turneringen fra en veninde, der ikke selv kunne komme. De har kombineret turneringen med en lille ferie i Fredericia, hvor de har været ved stranden og besøgt Madsby-legeparken, gågaden og nydt volden med træer og det hvide vandtårn.

WIM Aleksandra Lach (Ola) og WFM Katarzyna Dwilewicz (Kasia)

De to veninder har kendt hinanden gennem skakturneringer i mange år, men først for et par år siden opdagede de, at de havde meget tilfælles – fx skak. Ellers interesserer Ola sig for musik og Kasia for løbe og læse bøger. De har også indimellem skulle spille mod hinanden til turneringer, og det sker ofte, når de spiller på hold. Polen har ikke en særskilt liga for kvinder, men holdene er fx konstrueret med fem mænd og en kvinde, hvor Ola og Kasia altså kommer til at spille mod hinanden.

Ola lærte at spille skak af sin storebror. Kasia lærte det af sin far og de var to søstre, der spillede. Søsteren spiller ikke mere. Begge veninder er begge på universitetet. Ola er i gang med en Ph.d. om konstruktion af krops-implamtater, mens Kasia læser engelsk på virksomhedsretningen.

Her siger vi ikke ”Held og lykke”, men: Break a leg – Ola skal jo også have noget at lave 😉

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *